Onze werkwijze

Groene aanslag verwijderen uit je tuin of van je oprit is een vervelende klus. Grote kans dat je bij de kleurkeuze van je tegels niet voor groen hebt gekozen. Helaas treedt bij bestrating nog wel eens groene aanslag op en moet je in je vrije tijd bezig met het schoonmaken van groene tegels. Wat te doen tegen groene aanslag op tegels of andere bestrating? En wat werkt het beste? Hieronder geven we je enkele tips.

Wat is groene aanslag?

Groene aanslag is in feite onkruid. Het zijn mossen en algen die graag groeien op relatief donkere en vochtige plekken. Hierdoor treedt groene aanslag vooral op in de herfst- en wintermaanden. Er valt hierin relatief veel regen en de dagen zijn donkerder. Tegels hebben hierdoor minder kans om te drogen en blijven langer vochtig.

Hoe krijg je groene aanslag van tegels?

Een methode die veel gebruikt wordt om van groene aanslag af te komen, is een hogedrukspuit. Deze oplossing is echter van korte duur. Door de hoge waterdruk worden de tegels en stenen poreus en ruw, waardoor groene aanslag meer kans krijgt om te groeien en juist sneller terugkomt. Hiernaast beschadig je het oppervlak van uw tegels.

Huis-tuin-en-keukenmiddelen als azijn, zout en chloor bieden ook niet de juiste oplossing. Ze doden niet alleen het onkruid, maar ook het andere leven in de tuin. Ook zijn azijn, zout en chloor schadelijk voor het milieu. Het gebruik van deze middelen kan u een boete opleveren, het Ministerie van Infrastructuur heeft dit namelijk verboden.